WITAMY I ZAPRASZAMY

GRUPA I "KURCZACZKI " ALEKSANDRA BIELIŃSKA,  ANNA SZYMAŃSKA, PATRYCJA WIŚNIEWSKA GRUPA II- "BIEDRONKI "PATRYCJA WIŚNIEWSKA,  MARZENA GÓRSKA  GRUPA III " MISIAKI " MONIKA ŚWIDNICKA, BEATA SZCZYGIEŁ  GRUPA IV- "TYGRYSKI" ALEKSANDRA KOWALCZYK,  ALEKSANDRA ŚNIGUCKA GRUPA V- KOTKI  HANNA KACZMARCZYK, MARIOLA KOKOSZKA RELIGIA- P. ANNA CZECZKOWSKA LOGOPEDIA- MONIKA ŚWIDNICKA

GRUPY

KWIECIEŃ

TEMATY:

1. NIGDY NIE BÓJ SIĘ LEKARZA, GDY CHOROBA SIĘ PRZYDARZA.

2. KTOŚ NAM NIEBO POMALOWAŁ. WITAJ TĘCZO KOLOROWA.

3. STOP! ZABRANIAM1 ZAKAZUJĘ1 ŚMIECI W WORKI SIĘ PAKUJE.

4. NA WSI ZAWSZE JEST WESOŁO,  TYLE PÓL I ZWIERZĄT WKOŁO.

WYDARZENIA:

5.04 POKAZ MODY EKOLOGICZNEJ- dzieci zgłoszone do konkursu mogą przyjść ubrane już w strój konkursowy, jeśli jest niekomfortowy w noszeniu, można spakować go w reklamówkę (podpisaną) i wręczyć nauczycielce grupy, wtedy ubierzemy dziecko tuż przed pokazem.

18.04 TEATR GARGULEC przedstawienie w przedszkolu pt.: " Smieciuchy na wagę złota"

22.04 DZIEŃ ZIEMI prosimy ubrać dzieci w kolorze niebieskim.

TEMATYKA REALIZOWANA W MARCU

CZY TO SIOSTRA,  CZY TO BRAT KOLOROWY Z NIMI ŚWIAT.

SZYBKO BIEGNIE KAŻDY DZIEŃ, ROSNĘ SZYBKO DUŻO WIEM.

WIOSNA ZARAZ TU PRZYBĘDZIE,  KOLOROWO BĘDZIE WSZĘDZIE.

WIELKANOCNE TO PISANKI, WYKLEJANKI, MALOWANKI.

DODATKOWE WYDARZENIA

05.03.24 DZIEŃ DENTYSTY. Przybliżenie zawodu dentysty. Profilaktyka prawidłowego szczotkowania zębów.

12.03.24 DZIEŃ MATEMATYKI. Zabawy rozwijające umiejętności matematyczne z wykorzystaniem wiatraka matematycznego i koduj maty.

18.03.24 ZAJĘCIA TANECZNE Z INSTRUKTORKĄ TAŃCA.

21.03.24 PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY. Proszę ubrać dzieci w kolorach zieleni.  Przemarsz wiosenny w okolicy przedszkola.

DRODZY RODZICE, JEŚLI CHCECIE PODZIELIĆ SIĘ Z NAMI WIADOMOŚCIAMI O WYKONYWANYM PRZEZ WAS ZAWODZIE, POKAZAĆ JAKIEŚ CIEKAWE REKWIZYTY ZWIĄZANE ZE SWOIM ZAWODEM, ALBO MACIE CHĘĆ PRZYJŚĆ DO NAS I PRZECZYTAĆ NAM JAKĄŚ CIEKAWĄ POZYCJĘ KSIĄŻKOWĄ- TO SERDECZNIE ZAPRASZAMY, BĘDZIE NAM BARDZO MIŁO SPĘDZIĆ Z WAMI CZAS W NASZEJ SALI:)

CHĘTNYCH RODZICÓW, PROSZĘ O INFORMACJĘ W CELU USTALENIA TERMINU SPOTKANIA  NAMI.

Aktualności

Kontakt

• PRZEDSZKOLE NR 14 W ELBLĄGU
    Przedszkole Nr 14